O nama

Dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano je u ljeto 1938 godine, a službenu potvrdu o novoosnovanom Društvu dobilo je 23.10.1938. godine od strane Vatrogasne župe Varaždin. Prvi predsjednik bio je Milovec Franjo na čiju inicijativu je osnovano Društvo, tajnik je bio Ptiček August, zapovjednik Obrstar Bartol, dok su ostali osnivači bili: Bosilj Stanko, Bosilj Mirko, Martinez Bartol, Martinez Vjekoslav, Obrstar Stjepan, Šinko Viktor i Hižar Mijo.

Prva vatrogasna kola kupljena su 25.06.1940. godine od DVD-a Krapina za 14000 ondašnjih dinara, koja još i danas stoji u spremištu DVD-a. Vatrogasno spremište izgrađeno je 1958. godine u sklopu Društvenog doma u Beletincu u kojem djeluje i danas. Prva motorna štrcaljka „Savica“ kupljena je 06.08.1963.godine,te se je upotrebljavala do početka osamdesetih kada je stiglo prvo kombi vozilo, popularni „IMV“ sa Ziegler agregatom. IMV se koristio do 1995. godine kada je nabavljeno kombi vozilo marke Mercedes.Zahvaljujući g.Martinez Milanu koji je bio na privremenom radu u Njemačkoj, donirano nam je 09.02.2005. godine vozilo Mercedes sa ugradbenom pumpom, koje nas je služilo do 15.08.2012. kad je u Društvo stiglo navalno vozilo,također marke Mercedes.

Društvo danas broji 36 članova, te se kontinuirano pomlađuje novim članovima koji polaze razne vatrogasne tečajeve da bi se mogli nositi sa intervencijama koje ih čekaju u budućnosti.

Udruživanjem u Vatrogasnu zajednicu opčine Sveti Ilija 1993 godine Društvo je još više ojačalo, nabavljena je zaštitna oprema za vatrogasce i uveden je 28.02.2012. sistem centralnog uzbunjivanja mobitelnim modulom.

Od ostalih aktivnosti važno je spomenuti uspješnu suradnju sa vatrogascima iz Devinske Nove Vesi iz Republike Slovačke,sa kojima u sklopu VZO-a Sveti Ilija svake godine organiziramo natjecanja dva puta godišnje u Hrvatskoj i Slovačkoj.